Miten harjoitella helteellä?

Miten harjoitella helteellä?

Kuuma helle jakso voi hankaloittaa harjoittelua, kun tuntuu että pelkkä paikoillaan istuminenkin saa hikikarpalot virtaamaan. Helteisellä säällä voi kuitenkin treenata turvallisesti, kun huomioi muutamia asioita.

Valitse itsellesi oman kuntotasosi mukaisia treenejä. Varsinkaan kokemattoman treenaajan ei kannata nyt välttämättä lähteä tekemään mitään rankkaa marathon ohjelmaa, johan keho ei ole tottunut. Valitse lempeitä treenejä kuten joogaa, pilatesta, kehonhuoltotreenejä, uintia tai vaikka pyöräilyä. Toki kokenut treenaaja ei kuumuudesta välttämättä välitä, vaan treenit voivat kulkea normaalisti. Olemme kuitenkin kaikki yksilöitä ja riippuu mihin kehonsa on totuttanut.

Muutamia asioita tulisi kuitenkin huomioida. Riittävä nesteytys niin ennen, kuin myös harjoittelun jälkeen ja aikana on erittäin tärkeää. Näin kovilla helteillä veden juonti on tärkeässä roolissa pitkin päivää. Vesi ei kuitenkaan ainoastaan välttämättä riitä, vaan tarvitsemme myös suoloja, jotta keho ei laimentuisi. Siksi onkin perusteltua käyttää esim urheilujuomia, kivennäisvesiä tai suolatabletteja treenin ympärillä pelkän veden lisäksi. Näin turvataan tarpeellisten suolojen saanti, joita menetetään runsaan hikoilun aikana. Myös ravinnossa tulisi kiinnittää huomiota riittävien suolojen saantiin, varsinkin jos juomme paljon puhdasta vettä.

Varsinkin kovemmat ja pitkäkestoisemmat treenit kannattaa sijoittaa joko aamuun tai myöhäisempään iltaan, kun lämpötila ei ole enää niin kuuma. Käytä vaaleita urheiluvaatteita sekä käytä mielellään hattua ja aurinkolaseja. Kehoa voi myös viilentää vedellä kaatamalla treenipullosta vettä treenin aikana päälleen sekä harjoituksen jälkeen ottamalla hieman viileämmän suihkun.

Liikkua kannattaa myös näin helteellä, mutta omien tuntemusten mukaan. Jos tunnet huonovointisuutta, päänsärkyä jne. on tahtia syytä hiljentää. Oikein mukavaa ja aktiivista viikkoa sinulle ja nautitaan lämpimistä kesä-säistä!

P.s treenaakotona.com tarjoaa loistavia lempeämpiä kehonhuoltotreenejä, jotka sopivat loistavasti näin kuumina kesäpäivinä 🙂

Nyt voit myös kokeilla palvelua kuukauden ilmaiseksi!

Tutustu palveluun täältä

Jukka treenakotona.com

2 thoughts on “Miten harjoitella helteellä?

    • Jukka Kainulainen says:

      Moi Jani, Gatorade on ihan hyvä sporttijuoma, varsinkin kestävyys-suorituksen yhteydessä. Eli ei ole huuhaata 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *