Personal trainerin vinkit, miten pysyt kunnossa myös kesällä

Monet haaveilevat kesä-kunnosta kevään korvalla ja lehtien palstat ovatkin täynnä erilaisia dieetti-ohjeita sekä treeni vinkkejä. On ihan kiva saada pieni buustaus keväällä terveelliseen elämään, vaikkakin muutosten tulisi olla pitkäjänteisiä ja pysyviä.

Kesä on lomailun aikaa ja siitä tuleekin nauttia, varsinkin kun Suomen kesä on lyhyt ja aurinkoisista sekä lämpimistä päivistä saamme nauttia melko harvoin. Kesä ei kuitenkaan tarkoita, että liikunnan ja terveellisen elämän pitäisi muuttua grillimakkaraan ja siideri tölkkiin.Toki on hyvä olla itselleen armollinen ja nauttia välillä myös näistä herkuista, jos sen itselleen kokee sopivaksi.

Kesä on itseasiassa loistavaa aikaa treenata ja syödä terveellisesti. Kotimaiset vihannekset ovat parhaimmillaan ja hintakin  kohtuullinen. Kauppoihin ilmestyy vihannesten lisäksi paljon tuoreita marjoja ja muitakin metsän antimia. Grillaaminen on loistava tapa tehdä myös terveellistä ruokaa. Sen ei tarvitse olla ainoastaan grillimakkaraa ja pekoniin käärittyjä herkkusieniä rasvaisine sisältöineen. Hyödynnä grillauksessa paljon tuoreita vihanneksia, kanaa, kalaa ja tee vaikka jälkiruuaksi marjainen smoothie.

Kesällä treenataan ulkona ja tehdään niitä asioita, joita talvisin ei ole niin mukava tehdä. Pyöräily, lenkkeily, metsässä patikointi ja erilaiset ulkopelit ovat mainio tapa pitää kunnostaan huolta. Samalla kerätään d-vitamiini tasot tappiin auringon paisteessa. Useimmat saattavat jättää kuntosalikortin jäähylle kesän ajaksi, mutta kesän aikana olisi tärkeää huolehtia myös lihaskunnosta. Tähän loistava ratkaisu ovat erilaiset kehonpainotreenit ja yksinkertaisilla välineillä tehtävät lihaskunto-harjoitukset. Kahvakuula, käsipainot ja erilaiset kuminauhat tuovat monipuolisuutta harjoitteluusi ja pidät myös lihaskuntoasi yllä tai jopa parannat sitä. Parasta on myös se, että yksinkertaiset välineet ja oma kroppa pysyvät helposti matkassa mukana.

Harjoittelun ei myöskään tarvitse olla monien tuntien treeni-sessio. Järkevästi koottu treeni on ohi jopa 30 minuutissa. Säännöllisyys on tärkeämpää kuin määrä. Kuvittele miten hyvin päiväsi lähtee käyntiin vaikka treenillä, jonka voit tehdä missä ja milloin vaan, vaikka mökillä. Alla treeni joka kulkee mukanasi ja voit tehdä sen muutaman kerran viikossa kaiken muun arki-aktiivisuutesi lisäksi.

KEHONPAINOTREENIIN TÄSTÄ

Oikein aktiivista sekä terveellistä kesän aikaa ja muistetaan nauttia Suomen kesästä!

P.s lisää loistavia treenejä kesään löydät palvelustamme 🙂

 

Kokeile kuukausi ilmaiseksi tästä

 

One thought on “Personal trainerin vinkit, miten pysyt kunnossa myös kesällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *