Herkulliset banaani-chia-letut

Onko mitään parempaa kuin hitaat aamut ja herkullinen aamupala? Arkiaamut rakentuvat usein rutiineista, mutta aina välillä on ihanaa ja virkistävää rikkoa rutiineja, ja tehdä jotakin normista poikkeavaa. Maistuisiko sulle banaani-chia-letut tänä viikonloppuna?

Banaani-chia-lettujen valmistus on helppoa, mutta tarvitset jonkin verran aikaa lettujen paistamiseen. Tämä resepti on 2-3 henkilölle tai jopa neljälle, riippuen nälän määrästä. Letut ovat kyllä täyttäviä. Reseptin valmistusaika on noin 30 minuuttia sekä chia-vanukkaan valmistus edellisenä iltana. Vanukas kannattaa tehdä jo edellisenä iltana, sillä se nopeuttaa aamun toimia. Kun jätät chia-siemenet jo illalla jääkappiin turpoamaan, ei sinun aamulla tarvitse odottaa vanukkaan tekeytymistä enää.

Tämä resepti on maidoton ja sen voi myös pitää täysin vegaanisena ilman kananmunia, mutta kananmunat on lisätty tuomaan lisäproteiinia aamupalaan. Makeutukseen on käytetty vain banaania, mutta halutessaan joukkoon voi lisätä esimerkiksi hieman hunajaa tai agavesiirappia.

Banaani-chia-letut ohje

Valmistusaika: 30 minuuttia + chia-vanukkaan valmistus

2-3 henkilölle (taikinasta tulee 12-14 pientä lettua)

Ainekset

½ dl chia-siemeniä
2 dl kauramaitoa
2 dl kaurahiutaleita (voi käyttää pikakaurahiutaleita pienemmän rakenteen takia)
3 banaania
3 kananmunaa
Ripaus merisuolaa
Kookosöljy
Mustikoita
Mantelilastuja

Valmistelu edellisenä iltana:
Mittaa chia-siemenet ja kauramaito lasiin, sekoita hyvin. Laita seos jääkappiin. Anna chia-vanukkaan tekeytyä noin 10 minuuttia, ja sekoita uudestaan. Jätä tämän jälkeen chia-vanukas yöksi jääkaappiin.

 

Banaani-chia-letut valmistus

1. Laita paistinpannu lämpenemään hyvissä ajoin. Pannun tulee olla kuuma, ennen kuin alat paistamaan lettuja. Voit käyttää melko suurta paistinpannua, mihin mahtuu kolme pientä lettua paistumaan samaan aikaan.

2. Murskaa 2 kypsää banaania kulhossa haarukalla.

3. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja chia-vanukas harukalla sekoittaen. Pyri sekoittamaan seos niin tasaiseksi kuin mahdollista, paakut minimoiden.

4. Lisää taikinaan 3 kananmunaa ja ripaus merisuolaa, jatka sekoittamista.

5. Jos taikina vaikuttaa liian paksulta, voin lisätä hieman kauramaitoa joukkoon.

6. Kun taikina on valmis, voit aloittaa lettujen  paistamisen! Laita paistinpannulle noin 1 teelusikallinen kookosöljyä.

7. Käytä isoa lusikkaa tai keittokauhaa laittaessasi taikinaa pannulle.

8. Paista lettuja yhteensä noin 2-3 minuuttia. Kun letun pinta on kullanruskea, käännä lettu paistinlastalla ympäri, ja paista niin kauan kun letun toinenkin puoli on kullanruskea.

9. Kun paistat lettuja, pidä huoli että pannulla on koko ajan riittävästi kookosöljyä (tai voita).

10. Kun letut ovat valmiita, aseta ne lautasille. Viimeistele koristelu viipaloimalla banaanista ohuita siivuja sekä lisäämällä mustikoita (tai muita marjoja) ja mantelilastuja lettujen päällä. Jos tykkäät makeasta, voit lisätä lettujen päälle hieman hunajaa tai agavesiirappia.

Nauti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *