Kehonpainoharjoittelu

Kehonpainoharjoittelu on loistava tapa treenata silloin kun ei ole mahdollista lähteä salille ja se soveltuu hyvin esim. kotitreeneihin. Kyykyt, nostoliikkeet, erilaiset punnerrukset ja vedot olisikin hyvä opetella tekemään ensin oikein omaa kroppaa hyväksi käyttäen. Liian usein esimerkiksi salilla ihmiset turhan innokkaasti laittavat liikaa painoa kyykkyliikkeeseen, vaikka teknisiä edellytyksiä tähän ei olisi.

Mitä ottaa huomioon kehonpainoharjoittelussa?

Kehonpainoharjoittelussa liikkeelle on hyvä lähteä liikkuvuuden ja tasapainoharjoitusten kautta. Jos esim. kyykkyyn meno tuntuu hankalalta, se yleensä johtuu nilkan ja lantion huonosta liikkuvuudesta. Jo muutamilla avaavilla liikkeillä kyykkyliikkeesi paranee huomattavasti ja näin antaa mahdollisuuden myös jatkossa käyttää oman kehonpainon lisäksi painoja.

Omalla kropalla tehtäviä liikkeitä on lukemattomia ja treenaakotona.comin arkistosta löytyy loistavia treenejä sekä ideoita kehonpainoharjoitteluun. Jos ajattelemme esimerkiksi voimistelijoita, jotka hyvin pitkälle treenaavat omalla kropalla huomaamme, että harjoittelu myös tuottaa tulosta. Voimistelijat ovat virittäneet oman kehonsa äärimmilleen niin voiman kuin kehonhallinnan suhteen. ”Tavallisten ihmisten” ei tietenkään tarvitse näin äärimmäisyyksiin mennä, mutta joitain ideoita tämän tyyppisestä treenauksesta voisi ottaa omiinkin treeneihin.

Voit lähteä liikkeelle siitä, että ottaa itselleen jonkin tavoitteen. Toinen voi haluta seistä käsillä ja toiselle riittää, että pystyy seisomaan yhdellä jalalla jne.. Eli juuri se on mukavaa, että oman kuntotason mukaan pystymme haastamaan omaa kehoamme. Suurimmat liikkeet omankropanpainolla on skaalattavissa ja näin ollen sopivat hyvin meille kaikille. Jos et pysty tekemään punnerruksia, voit tehdä sen polvet maassa ja kokenut voi taas punnerrukset tehdä yhdellä kädellä.

Kehonpainoharjoittelu tuo hyvää uutta ärsykettä perinteiselle saliharjoittelulle ja kuntosali olet sinä itse. Haasta itseäsi ja kokeile uusia liikkeitä ja tapoja treenata.

Jos et vieläkään ole vakuuttunut kehon painoharjoittelun tehokkuudesta, kokeile seuraavaa treeniä.

5 kierrosta aikaa vastaan:

Kyykky 20x, punnerrus 20x, haaraperushyppy 20x, Burpee 20x. Ota aikaa ja lähetä aikasi treenaakotona.comin facebook sivuille. Parhaat palkitaan!

Ei muuta kuin teemaksi ensi viikolla kehonpainoharjoittelu! Itse ainakin ajattelin tehdä ensi viikolla ainoastaan treenejä omaa kroppaa apuna käyttäen. Tämä antaa hyvää uutta ärsykettä kropalle.

-Jukka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *